Nyt tag i Roskilde – udskift dit tag i 4000

Tage udfører sådan en vigtig funktion, at “have et tag over hovedet” er synonymt med selve begrebet husly. Når det kommer til at opretholde din investering, kunne de smarteste penge du bruger være på et nyt tag i Roskilde

Nationalt, bruger den gennemsnitlige boligejer omkring 30.000 kroner til at installere et nyt tag i Roskilde.


Nyt tagVi anbefaler:

Klik her og spar på dit nye tag –  få det bedste tilbud på et nyt tag.

1

Udfyld skemaet – og husk at krydse af i, at du må ringes op. Så får du et super tilbud på et nyt tag.

Det er 100% gratis og totalt uforpligtende at få et tilbud

 

 


 

Det er vigtigt at bemærke, at denne pris kan variere afhængig af mange faktorer, herunder:

 • Tag størrelse
 • Hældning (stejle tage tage en masse mere tid og materialer til at dække end et fladt tag)
 • Type af montering (hvordan det er installeret på dit tag dæk)
 • Materialer
 • Antal lag (kan indebære afmontering af gamle lag, som tager længere tid)
 • Hvor du bor (materielle priser og krav ved tagdækkere varierer fra område til område)
 • krav til dit tags regler
 • Hvis du har en masse af ovenlys, skorstene, VVS rør eller andre dekorativer som skal behandles under installationen

 

Så mens et 80.000 kroners tag kan være dyrt, så har din taglægger en god grund. Der er en masse tid, kræfter og udstyr involveret i at holde dit tag i topform. Det der er skitseret i denne omkostningsvejledning er nogle mere dybdegående priser til at give dig en mere realistisk følelse af professionelle taginstallationsomkostninger og hvad der er involveret i processen. Sørg altid for at få tilbud fra mindst 3 til 4 tagdækkere, så du får et godt udvalg, der gerne ligger inden for 12000 til 18000 kroner. Tag aldrig de laveste tilbud!

Hvis du ikke har brug for et nyt tag i Roskilde, så kan du læse denne vejledning på tag reparationsomkostninger.

 

Satserne og tjenesteydelser på en håndværker kan variere meget afhængigt af markedet og håndværkeren. En arbejdsmand (eller arbejdskvinde) er dygtig til det meste. Nogle jurisdiktioner kræver, at man har en licens, men udtrykket gælder for en der kan lidt af hvert, og som udfører mindre reparationer eller konstruktionsopgaver på boligområder.

 

På denne side:

 

 

 1. Nyt tag i Roskilde Installation kontra reparationer
 2. Oversigt over omkostninger ved ny tagdækning
 3. Tagdækning Typer & omkostninger
 4. Tagrende genanskaffelsespriser
 5. Bindevæv & Tagudhæng
 6. Beregning af hvor meget tagdækning du behøver
 7. Målinger af taghøjde & hældning
 8. Fjernelse af gammelt tagdækning
 • 8 Ting at huske, når man fjerner gammel tagdækning
 • Tips til tag fjernelse
 1. Konklusion

Nyt tag i Roskilde Installation kontra reparation

Bare fordi dit tag har en lækage betyder ikke, du behøver at ringe til en tagdækningsentreprenør med det samme. Det er vigtigt at skelne prisen på et nyt tag i Roskilde – næsten  45000 kroner i gennemsnit – versus langt mere overkommelig  4500 det koster at reparere et tag. Der er situationer, hvor du skal udskifte dit tag selv, herunder:

o Når det er tæt på slutningen af sin levetid. De fleste tage holder i 20 til 25 år. Hvis dit er i nærheden af denne alder, få det inspiceres. Faktorer såsom vedligeholdelse, materiale, ventilation og tidligere reparation eller udskiftning kan påvirke livet for dit tag.

o Når der er omfattende utæt. Hvis du oplever problemer med flere eller omfattende lækager, skal du måske have dit tag udskiftet i stedet for bare at reparere lækager.

o Når du ønsker at forbedre dit hjem så det virker mere tiltrækkende. Du kan få dækket omkring 50 procent af din investering i et nyt tag i Roskilde, der supplerer dit hjems arkitektoniske stil.

Det er når du har brug for at tænke på at få det gamle tag fjernet og installere et nyt. Du bør også tænke på at installere et nyt tag i Roskilde, hvis du ønsker at være mere miljøvenlig, som med køligt-tag teknologi, der er dukket op de sidste par årtier. Det er en god måde at spare penge og lave en langsigtet investering, der betaler tilbage til miljøet og dig.

 

Her er nogle tilfælde, hvor du ikke skal udskifte dit tag:

 • Løse eller manglende tagsten –Hav en ekstra kasse med tagsten parat til at erstatte manglende eller beskadigede tagsten. Forsigtigt lirke op de overlappende tagsten og som erstatningerne fast.
 • Dryppende loft – Så længe der ikke er nogen mug og dine bjælker ikke slår sig eller går i stykker, er dette en bedragerisk let reparation. Hvis det er kun lige begyndt, bør alt tørre ud på egen hånd. Hvis det er blevet utæt i et stykke tid, vil du ønske at have en professionel til at inspicere og reparere det.
 • Hængende tagrender – Som tagrender bliver ældre og få læsset med snavs, beslagene, der støtter dem kan fejle og forårsage at rendestenen begynder at hænge. Nogle mennesker borer bare huller i rendestenen at dræne dem, men det er værre end at undlade at gøre nogett overhovedet. For at eliminere problemet, skal du udskifte hængende afsnit af tagrenden eller fastgøre beslagene. Hold dine tagrender rene for snavs for at forhindre problemet fra at vende tilbage.
 • Beskadigede tagudhæng – gavle, tagskæg, og udhæng er meget modtagelige for skader fra is og frost og dårlige, gabende og beskadigede tagsten. Hvis du bemærker insekter og andre skadedyr samler sig omkring dine tagudhæng, skal du ringe til en skadedyrsbekæmper, selvom du ikke kan se reden. Isdæmninger bør fjernes, så snart det er sikkert at gøre det for at holde smeltet is og sne fra at samle sig på dit tag.
 • Afskærmer – Afskærmning omkring skorstene, ventilationskanaler og ovenlys kan forårsage skader under en storm, især hvis forsegleren svigter. Ligesom tagsten, kræver afskærmning inspektion efter en stor storm. Udvidelse og sammentrækning fra udsving i vejret kan også forårsage afskærmingen bliver løs, så hvis du bor i et område, hvor du oplever varme somre og kolde vintre, vil regelmæssig inspektion af afskærmning spare dig penge.

 

Nye Tagdækning Omkostninger: En Oversigt

 

Så når du får et estimat fra en tagdækker til din installation eller udskiftning projekt, er det vigtigt at vide, at de kommer til at afregne på en “per kvadratmeter” basis. De vil ikke fakturere alt og angive det. Det vil bare blive samlet i, hvor meget dit projekt vil koste per hvert kvadrat materiale. Hvad der er involveret i tilbuddet er faktorer som:

 • Omkostningerne af materialet
 • Ledsagende materialer til slutningen og begyndelsen af taget
 • Eventuelle beskyttende elementer (hvis du bor i kolde eller varme klimaer)
 • Fjernelse af affald
 • Arbejdskraft

 

Hvad der ikke potentielt er dækket er noget besvær tagdækkeren løber ind i løbet af projektet. Det kunne være problemer med din ventilation, tagrender, skorstene mv Det kunne øge omkostningerne ved projektet. Når de laver en besigtigelse på dit tag, de sandsynligvis vil være i stand til at påpege eventuelle problemer og revurdere tilbuddet baseret på, hvad de skal gøre.

For eksempel, hvis du har en 24-kvadratmeters tag, der skal dækkes, kan du få et tilbud indledningsvis der siger  20000 kroner, når du taler med dem i telefonen. Så efter nærmere eftersyn kunne tilbuddet gå op til mellem  40000 kroner og  55000. Dette kan skyldes en række årsager, såsom:

 • Din skorsten og ovenlys har lækager eller problemer med deres afskærmning skal løses.
 • Du har for mange lag af tagsten allerede, og man bliver nødt til at blive fjernet.
 • Dit tag er særligt stejlt og tager længere tid, selv om det er det samme kvadratmeterantal som et tag af en anden slags.

o Gård stil: denne tag er meget enkel og ligetil, så billigere at tag.

o Kolonial stil: har et par skråninger, men er ikke alt for svært at taglægge.

o Tudor stil: Har mange skråninger, tagskæg og kan være problematisk at taglægge, så det er meget dyrt i forhold til andre typer.

 

Tagdækkere vil forklare at der vil være yderligere omkostninger, når de giver dig tilbuddet selv, så du bør budgettere yderligere midler for en sikkerheds skyld.

 

Tagdækning Typer og kvalitet

Tagpap er betragtet som en af de mest populære og almindeligt anvendte materialer på tage i hele Danmark. Selvom “tagpap tag” ofte fremmaner billeder af en typisk asfalt tagdækning, er faktum, at medmindre dit tag har et enkelt stykke materiale, der dækker bygningen, falder det ind under kategorien af “tagpap” tagdækning.

Din tagdækning kan være lavet af asfalt, ler, skifer, træ eller metal. Det rigtige valg til dit hjem, afhænger af din smag og dit budget for både installation og vedligeholdelse. Du kan også få stødsikre tagsten, som findes i forskellige materialetyper. Hvis du beslutter dig for at investere i slagfaste tagsten, så husk at de:

 • Giver tag dækket beskyttelse
 • forsvarer mod lækager
 • Øger energieffektiviteten
 • Reducer risikoen for afblæsning under barske vejrforhold
 • Øger skønheden i et hjem

 

Her er mere information om forskellige typer, deres fordele og ulemper, og hvor meget de koster:

 

 • Asfalt tagpap – Det er den mest almindelige form for tagmateriale i Danmark. De er generelt lette og er nem at installere for den gennemsnitlige handyman, og de koster mindre end andre muligheder. De plejede ikke at blive betragtet som genanvendelige, men nye fremskridt i genbrugs teknologi har gjort genbrug asfalt mere omkostningseffektiv. Mange gør-det-selv-folk inkluderer arbejde med asfalt tagpap blandt deres evner.

o Omkostninger: En gør-det-selv asfalt tag installation på et standard ranch-stil hus koster fra  5000 kr. til  25000 kr., afhængigt af størrelsen af taget og kvaliteten af materialerne. Professionel installation kan koste mellem  12000 og  55000.

 • Træ – Dette er en smuk mulighed, men med høj vedligeholdelse. Som et naturligt materiale, forringes træ hurtigere og er tilbøjelig til at antænde. Medmindre det behandles, er det også attraktivt for invasive insekter og skimmel. For lutter udseende er de imidlertid svære at slå. Desuden kan en person, der er praktisk med træ-arbejde ofte udskiftning tagdækning selv.

o Omkostninger: et naturligt træ tag kan koste fra  45000 kr. til  140000. For bedre brandsikring, løber simuleret træ lavet af genbrugt gummi eller plastik fra  85000 kr. til  125000 kr..

 • Metal – Metal tage er formentlig den længst holdbare af alle tagtyper. Flere mennesker er ved at opdage et metal tag kan være så smuk som nogen anden form for tag på markedet, og er uigennemtrængelig for forhold, der kan ødelægge andre materialer. Deres høje omkostninger gør dem attraktive for boligejere, der har til hensigt at bo i deres hjem i lange perioder.

o Omkostninger: Stål tage koster fra  35000 kr. til  150000 kr.. Aluminium er lettere i vægt og har omkostninger fra  80000 kr.  til  160000 kr.. Kobber har en dejlig farve, når det er velholdt og kan også se smukt ud, når en let patina får lov til at dannes på den. Det koster fra  165000 kr. til  250000 kr..

 • Fliser – Fliser er ofte ganske lette at udskifte, hvis de bliver beskadiget. Den anden gode ved fliser er, at det kan formes til brugerdefinerede former og farver.

o Omkostninger: Cement fliser er langtidsholdbare og kan koste fra fra  50000 kr til  140000 kr.. Fliser er også tilgængelige i keramik og kan koste omkring  80.000 kr. Tilpasninger øger dog prisen, og varierer i pris fra  110000 til  400000 kr.

 • Skifer – Skifer er meget langvarig , og mange foretrækker det fremfor metal for sit naturlige look. Det er et populært valg for større huse på omkring 270 kvadratmeter.

o Omkostninger: et 185 kvadratmeter hjem vil koste fra  110000 kr. til  560000 kr. for et tag i skifer. Hvis det er 270 kvadratmeter eller mere, kan omkostningen variere fra  180000 kroner til  800000 kroner, afhængig af stedets placering og kompleksiteten af jobbet. En syntetisk skifer lavet af genanvendt gummi og plast kan fås for  80000 kr. til  130000 for at dække et 185 kvadratmeter hus, og for  140000 kroner  til  180000 kroner for et 270 kvadratmeter hus.

Fjernelse af et gammelt tag kan koste fra 20kr for et 35kr per kvadratmeter. timepris afgifter kan løbe fra  260 til  520 per time. En grundlæggende ranch-stil hjem, for eksempel, kan løbe fra 3500 kr. til  7000 kr. eller højere, afhængigt af typen af materiale, der fjernes, beliggenhed af byggepladsen, kompleksiteten af jobbet, og arbejdsbyrden. Hvis du har rådnende bjælker eller har brug for nye understøtninger for en tungere tag, kan du forvente at betale en ekstra  7000 til  70000, afhængigt af hvilken slags reparation eller forstærkninger det kræver.

 

Udskiftning Tagrende og Afskærmning

Ved udskiftning dit tag, bør du også inspicere din afskærmning og tagrender. Slidt eller tæret afskærmning er et almindeligt fejl punkt i tagene. Hvis de skaller op, korroderer eller revner, de tillader vand under din tagdækning og ind i dit loft. Da _ lækager starter som regel småskimmelsvampe hober sig op i varmen på dit loft. Nogle af disse skimmelsvampe er dødbringende, især for et folk med svækket immunforsvar. Svigtende tagrender kan lade skimmel spredes til dit tag ved at indsamle vand og vådt snavs langs din taglinje. Desuden kan de lade vand spilde ud og samles op af dit fundament, hvilket vil føre til skimmel og forringelse af dine vægge og fundament.

 

Afskærmning Udskiftning

Når du fjerne dine fliser, så pas på omkring inddækningen. Hvis det er i god form, behøver du ikke at erstatte det. Lirk den forsigtigt op og sæt den til side et sikkert sted. Vær særlig forsigtig med trin afskærmning, afskærmning, der støder op en mur, og omkring en skorsten. Denne afskærmning er sammenvævet med tagspåner og bør fjernes meget omhyggeligt, hvis det er i god stand.

Det du leder efter med afskærmning er:

 

 1. Rust. Rust er et tegn på fugt såsom regn komme igennem og korrodere metal. Dette svækker afskærmnings er ‘tilknytning til taget og får den til at løfte sig, og tager omkringliggende tagdækning med sig.
 2. Revner. Revner er normalt forårsaget af stress, såsom kraftig vind. Mens den intakte del stadig kan være sikkert fastgjort til taget, kan revnen selv lede vandet i.
 3. Overdreven mængde fugemasse. Overdreven forsegler omkring afskærmnings indikerer, at der var en tidligere problem, der ikke blev repareret korrekt. Ignorerer dette kan kun føre til større problemer senere, så fjerne denne afskærmning og smid den ud.

 

Hvis det er dit tag har to vinkler, der kommer med og danner en dal, vil der være afskærmning her. Denne dals afskærmning bør udskiftes, uanset hvilken form det er i. Når det er fjernet er det  meget modtagelig for at danne bøjninger, slå sig og knække. Udskiftning det korrekt er flere problemer, end det er værd. Da det håndterer en konstant strøm af vand i regntiden, har det sandsynligvis betydelig korrosion eller revner, og at erstatte det kan kun hjælpe det nye tag.

 

Udgifter til afskærmning:

Afskærmning normalt koster omkring 35 kr. per kvadratmeter, når det købes i ark. Disse er almindeligt anvendt omkring ventilationskanaler. En 75-fods rulle fuldt lavet afskærmnings tape sælges for omkring  170kr. og anvendes normalt omkring skæve vinkler eller usædvanlige former. Pre-formet udluftning afskærmnings koster fra  70 til  140 hver.

 

Udskiftning Tagrender

Tagrender er en stor anstødssten til hjemmets vedligeholdelse generelt. At holde dem rene er ikke en populær opgave, men det er en smart investering (se, hvor meget det koster at rense tagrender). De er en vigtig del af at holde dit hjem så problemfrit som muligt. De kanaliserer regnvand og afstrømning fra is og sne væk fra dine vægge og fundament. Hvis du udskifter dit tag uden at erstatte svigtende tagrender, har du kun løst en del af problemet. Normalt ved den tid dit tag skal udskiftes, har tagrender brug for på samme vis.

 

Hængende tagrender kan normalt igen hænges op. Vinyl tagrende bøjler koste så lidt som 10 kroner hver og hjælpe med at genoprette dine tagrender til deres rette vinkel. Dette sikrer at afstrømning flyder i den rigtige retning.

Nogle gange kan en hængende tagrenden være “gjort fast” ved at bore huller i bunden for at lede fanget vand ud. Dette ødelægger hele formålet med en tagrende ved at droppe vandet lige der, hvor det ville være faldet hvis tagrenden ikke havde været der. Dette afsnit af tagrenden skal udskiftes helt.

 

Udgifter til tagrender:

En 10-fods længde af robust vinyl tagrende bør koste omkring 30 kr.. Hvis det er en sektion, der bruger endestykker, koster hætterne omkring 35 kroner hver. De er normalt specifikke for fabrikanten og skyldes særlige former af tagrender. Hvis du har brug for et nyt nedløbsrør til at lede vandet, kan du købe et 10-fods nedløbsrør til omkring 60 kr.. Albuen er nødvendig for at sende vandet væk fra dit fundament og koster omkring 15 kr. , med en lille udvidelse i bunden der koster omkring 40 kroner.

 

Tagets Fascadebånd og Udhæng

Når det er tid til at udskifte dit tag, tage et kig på fascien og tagudhæng. Fascadebåndet er den lodrette kant, der skjuler kanterne af støtterne og spær. Udhæng er en ventileret funktion, der hjælper dit loftsrum med udstødning af varm luft.

 

Hvad er Fascadebånd?

Facadebånd kaldes “honningkager”, når det har en dekorativ kant, fordi det minder honningkager huse og andre eventyrlige hjem. Det hjælper med at beskytte strålerne mod eksponering for elementerne.

Fascadebånd der viser tegn på revner og opsplitning skal straks udskiftes. Dette hjælper ikke kun det i sin oprindelige opgave at beskytte _ bjælker, men det hjælper også forhindre det i at komme løs og falde på nogen. På grund af det beskyttede rum fascadebåndet former omkring bjælker, finder insekter og nogle fugle det attraktivt som et sted til at bygge deres eget hjem. Vær forsigtig, når inspektion facadebåndet fordi de mest almindelige insekter der elsker at besætte denne plads inkluderer gedehamse og sorte enker!

 

Udskiftning Facadebånd:

Udskiftning af ”honningkage” facadebånd indebærer matcher dekorativt mønster. Det kan være nødvendigt at brugerdefinerede skæres. Hvis du er en træarbejder, kan dette være en belønning i sig selv. Hvis du ikke er, kan du blive nødt at udskifte hele facadebåndet med noget mindre fancy.

Udskiftning af facadebåndet regel medfører sømning cedertræ brædder til enderne af spær. Denne udskiftning ses fra to lejre. Den ene side af argumentet er, at 1×6 cedertræ brædders kontur til de normalt ujævne spær. Den anden side af argumentet siger, at _2x6 cedertræ brædder ikke vil give kontur og vil give en mere ensartet udseende. Problemet med denne anden lejr er, at de lige brædder ikke vil blive knyttet ordentligt til spærene. Derfor er din bedste chance er at installere et bølget “sub-facadebånd” med en 1×6, ogderefter anvende et “udseende-facadebånd” med en 2×6. Hvis det er muligt, så erstat hele dit facadebånd for at opretholde et ensartet udseende.

 

 • 1×6 tommer x 8 fod cedertræ brædder – 50 kroner hver
 • 2 x 6 tommer x 8 fod cedertræ brædder – 75 kroner hver

 

Hvad er udhæng?

et udhæng er en loft-lignende funktion under tagets kant. De er som regel ventileret til at hjælpe ikke-beboelig loftsrum flytte varm luft og fugt. En god etageadskillelse tager køligere luft fra jorden og cirkulerer det ind på loftet, mens varm, fugtig luft slipper ud gennem tagets ventilationskanaler. Et godt ventileret loftsrum er ofte 30 procent koldere end e ikke-ventileret , som hjælper til lavere regninger, fordi du bruger dit klimaanlæg mindre.

 

Etageadskillelsens ventilationskanaler bliver ofte tilstoppet af støv og snavs, men lider oftere tilstopning og skader, når insekter bygger deres reder over dem. Overdreven maleri kan også begrænse luftstrømmen gennem udhængets udluftning. Nogle tagudhæng er lavet af træ, mens andre er lavet af aluminium eller vinyl. Den konstante udveksling af varme og fugt kan forårsage træet til at rådne,  aluminium til at svække eller vinyl til at revne.

Bortset fra træ rådner, er svigtpunktet i de fleste udhængs udluftninger forkert installation eller et utilstrækkelig antal ventilationskanaler. Ved udskiftning af dit tag, skal du sørge for at filt eller isolering ikke dækker ventilationshullerne. Dette er også et godt tidspunkt at sikre, at du har nok udhængsventilationskanaler. Den anbefalede mængde er en kvadratmeter af indtag og udstødning for hver 30 kvadratmeter loftsrum.

 

Udgifter til udhæng:

Et udhængsudluftning i sig selv koster meget lidt – omkring 15 til 40 kroner hver. Nogle tagudhæng er kontinuerlige, hvilket betyder, at i stedet for række paneler med en ventil hvert par fødder, danner de en hel ventileret strimmel. Disse “kontinuerlige tagudhæng” sælges normalt i pakker med 50 hvor hver enkelt måler 2 tommer med 8 fod. En pakke af aluminium kontinuerte tagudhæng kan koste fra 1000 til 1400 kroner. Udhæng findes også som individuelle paneler med tagudhæng i den ene ende og en fast bærer ,der går til væggen. Disse er normalt solgt i 12-fods med en-fods paneler og koste omkring 150 hver.

 

Hvor meget tagdækning skal jeg bruge?

Den bedste måde at måle dit tag er til klatre op og tage målinger. Der findes metoder til at måle fra jorden, men estimaterne på disse målinger efterlader en masse plads til fejl og tager ikke hensyn til funktioner såsom kviste og ikke-standard former. Hvis det er du ikke er tryg ved klatring på dit tag, vil en entreprenør kunne levere tjenesten for et gebyr. En god ven med et hoved for grundlæggende matematik og manglende højdeskræk udgør et billigere alternativ.

 

Gavltag: Målingerne er nemme. et gavltag er et, hvor kun to modstående sider har hældning nedad. Hvis de ingen kviste eller andre funktioner har, er det blot et spørgsmål om at måle længden og bredden af hver side. Multiplicer længde og bredde pr side og tilføj derefter de to tal sammen.

 

Rektangel: længde x bredde = areal rektangel: længde x bredde = areal

 

Valmtag: Dette har nedadgående skråninger hele huset. Disse målinger bliver vanskeligere, fordi der ikke er nogen endelige firkantede sektioner. De kortere sider af taget er trekantede, mens de større sider er trapezformede. Måling de trekantede hofter er en simpel beregning: gang basen ved højden, opdel derefter resultatet i halve.

Brug en af to muligheder for at bestemme arealet af trapez. Du kan opdele trapezet i tre dele ved at måle det som et rektangel med to trekanter i hver ende, derefter tilføje resultaterne. Dette kan føre til små fejl, men så den anbefalede metode er at måle to parallelle sider (kaldet baser) og læg dem sammen, og divider resultatet med to. Resultatet multipliceres med højden af trapezet for at beregne det firkantede areal.

Triangle: (base x højde / 2 = område

 

Trapez: ((base 1 + basis 2) / 2) x højde = område

 

Hvælvet tag: Matematikken bliver sværere med denne type tagdækning, og du måske ønsker at have en professionel foranstaltning det. Men for en grundlæggende, sfærisk (ikke-ellipsoid) kuppel, multipliceres radius af selve basen gange, og så multipliceres højden af selve basen gange, og læg disse to tal sammen. Nu multipliceres resultatet med pi (3,14).

 

Sfærisk kuppel: 3.14 x (base 2 + højde 2)

 

Hvis din kuppel er ellipsoid er det bedst at lade en professionel tage målinger der er mange faktorer, der påvirker resultatet.

 

Yderligere faktorer at huske:

 1. Mål funktioner såsom kviste separat. Hvis taget over en kuppel er trekantet, skal dublot bruge trekantens ovenstående formel. Hvis den strækker sig lidt, og i det væsentlige danner et rektangel med en skrå side, så mål det i to stykker som et rektangel og en trekant. Området er lille nok til, at en lille plads til fejl ikke vil øge dit budget med meget.
 2. Ved beregning af dit tags areal, træk ikke fra for at dækning, ovenlys, eller andre sådanne funktioner. De områder disse tager op er minimal, så medmindre du har noget ekstremt såsom et ovenlys hver 10 kvadratmeter, skal du ignorere dem.
 3. Brug en lommeregner. Hvis du er usikker på dine grundlæggende matematiske færdigheder. Der er masser af online regnemaskiner for at sikre du får det rigtige svar.
 4. Beregn hvor mange pladser du behøver. Når du tager dine målinger, er der endnu en beregning, du skal udføre: bestem, hvor mange pladser dit tag optager.

 

Beregning af højde og Hældning af dit tag

Måling uden klatring

 

Du kan også måle dit tag uden at klatre på toppen af det. Selvom det ikke er så nøjagtigt som en fysisk måling af  dit tag, resulterer det i et tilstrækkelig nøjagtig tal for et skøn.

Først mål området af dit hus areal herunder udhæng og andre faciliteter. Hvis du sænker en vægtet snor (kaldet et lod-bob) fra den ydre kant af udhæng og markere, hvor den rører jorden. Mål nu til ydervæggen af dit hus til at beregne længden af dit udhæng. Brug denne måling at bestemme dens areal som ovenfor (divider det samlede med 100 og rund op).

 

Find taghældningen

Dette er beregnet i tommer og inches da det er en amerikansk beregnesmodel. Find en omregner her: http://www.nyttige.jasper.dk/inch2cm.htm

 

Nu skal du bestemme hældningen af dit tag. Hældningen er måling af dit tags vinkels stejlhed over et 12-tommer løb. Mål en afstand på 12 tommer op fra den nedre kant af dit tag. Ved hjælp af en plan, kan du bestemme antallet af tommer fra den suspenderede slutning af niveauet til dit tag. Dette giver dig hældningen af dit tag, som ofte udtrykkes som “X i 12”, hvor X repræsenterer afstanden til overfladen.

For eksempel: Hvis det er 7 inches fra slutningen af niveauet lige ned til taget, din pitch er “7 i 12.”

Når du beregne banen af dit tag, bestemme, hvordan dette antal påvirkninger dine andre beregninger. Rådfør skemaet nedenfor for og multipliker hvad du har brug for:

 

Hældnig Gang med
2 i 12 1.102
3 i 12 1.134
4 i 12 1.159
5 i 12 1.191
6 i 12 1.230
7 i 12 1.274
8 i 12 1.322
9 i 12 1.375
10 i 12 1.432
11 i 12 1.493
12 i 12 1.554

 

Tag og gang længde og bredde og du har dit tag i kvadratmeter.

Hvis du stadig har det ubehageligt med stiger og højder, kan disse samme målinger tages indefra i dit loftsrum hjælp af bjælker og spær som dine retningslinjer. I lavt sat tage er det vært, men du kan arbejde i en snæver vending.

Taghøjde

Højden af dit tag er en vigtig overvejelse for både reparationer og udskiftninger. Ekstremt høje tage skabe mere farlig arbejdsplads, og løse materialer kan glide lettere. En entreprenør, der giver dig et skøn over telefonen vil ikke garantere et skøn, indtil han eller hun har set det faktiske tag. Hvis du kan, så mål højden af taget, så du kan give disse oplysninger.

 

Beregning af Højde:

At beregne dit tags højde betyder du skal beregne højden fra bunden af taget (_ dit hus) til toppen af taget. Gange bredden af dit tag (herunder udhæng) med hældningen udtrykkt som en brøk.

For eksempel: 7 i 12 ville være 7/12

For at lette beregningen, konverter hældningen til decimal, ved hjælp af din computer, hvis nødvendigt bare for at sikre det er korrekt.

Hvis du føler dig modig eller klog, kan du tage det øverste antal affraktionen og dividere det med den nederste antal af fraktionen.

 

For eksempel: I tilfældet ovenfor, 7 i 12 bliver 7/12. Syv divideret med 12 er,58333333333, normalt afrundet til to decimaler (0,58). Hvis bredden af dit tag er 100 fod, 100 x 0,58 er 58. Højden af dit tag fra base til toppe er 58 fod.

Selvfølgelig vil en entreprenør stadig ønske at måle det på stedet, men at give disse oplysninger under opkaldet kan give en bedre idé om, hvor meget arbejde din entreprenør vil kræve for sikkert at tage sig af dit tag.

 

Fjernelse af gammelt tagpap

Fjernelse af gammel tagdækning er den sværeste del af jobbet, uanset om du er en entreprenør eller gør-det-selv-mand. Omkostningerne ved afrivning varierer meget fra område til område, og at gøre det selv vil spare omkring 6500 kroner, men med henblik på sikkerhed og indsats, kan du hyre en professionel.

 

8 Ting at huske, når du fjernelse det gamle tagpap:

 1. Fjern tagdækning sikkert. Fjernelse af tagdækning involverer atbeskytte det omkringliggende landskab og beskytte døre og vinduer fra ting der falder ned, eller flyvende vragrester. Det indebærer også at beskytte dig selv og andre ved at installere tag stikkene til at styre den nedadgående glidende af alt fra tagdækning til tagdækkere. En tagdækningsskovl er den hurtigste måde at fjerne tagdækning, fordi den snuser småsten og mange gange sømmene op. Og sørg for at have beholder på den ene side af huset for at fange snavs, som du smider fast. Dette vil holde oprydningen på et minimum. Det er også en god idé at have det nye tagdækning på hånden, så dit tag stadig er udsat så lidt tid som muligt.
 2. Lirk tagdækning op i sektioner. Startende med højderyggens tagdækning, lirk tagspåner og underlag op i to til tre-fods-brede dele, mens du arbejder dig vej hen til tagstikket. Når du kommer til tagstikket, så vend tilbage til toppen og start på næste afsnit. Kast gamle tagdækning fra taget og ind i affaldsspanden efterhånden. Dette holder dem fra at hobe sig op og falde ned fra taget.
 3. Vær opmærksom på eventuelle farlige pletter på taget. Når du går på dit tag, så vær på vagt over bløde pletter. Hvis det er du går på dit tag, når det er varmt og du har en traditionel asfalttag, kan du forårsage fodskade. Tagpap kan knække og fådig til at falde igennem, ogpåføre alvorlige skader. Hvis du kender placeringen af støtterne, skal du holde sig til disse stier, men udvise forsigtighed uanset.
 4. Lav en plan for affald. Start altid dit arbejde på den side længst væk fra affaldscontaineren. Tagsten bliver tunge når de hober sig op, og regelmæssig aflæsningg forhindrer dig i at opbygge mange kilo af tagsten, der kræver væsentlig energi at dumpe senere. Hvis det er du ikke kan flytte beholderen tæt på huset, lægge en presenning på et fladt område så tæt som du kan, men væk fra blomsterbede eller køkkenhaver til oprette en midlertidig opbevaringsområde for snavs.
 5. Undgå at beskadige din inddækning. Når du arbejder i nærheden af afskærmnings, bremse og inspicere den afdækningen. Hvis du ikke behøver at udskifte den, skal du ikke ødelægge den. Lirk forsigtigt op i kanterne og fjern eventuelle søm, og stil derefter afskærmningen sikkert til side. Genbrug ikke nogen afskærmning der er revnet eller rustet. Tag også til efterretning at afskærmning bærer en stor mængde af tjære. Dette indikerer ”plaster”reparation og kræver udskiftning. Dårlig afskærmning må aldrig genbruges.
 6. Undersøg dit tag for søm og underliggende skader. Når du er nede ved de sidste to eller tre fod fra kanten, så lirk dem ikke op hele vejen, ellers vil de falde. Arbejd dem løs og derefter lirk dem resten af vejen med hænderne. Nu kan du spore dine skridt langs taget og se efter søm, der ikke blev lirket op. Fjern dem og rengøre overfladen af taget af enhver lille rest der er efterladt. Når du går, så inspicer overfladen for revnede eller rådnede brædder. Kig også efter eventuelle løse dele, der har brug for en gensømning.
 7. Beskyt tag beklædning og inddækning med en barriere. Den udsatte beklædning skal dækkes med det samme. Hvis det er du har arbejdet til solnedgang hidtil, søm en presenning over udsatte brædder til beskytte dem. Dette er kun en midlertidig foranstaltning, men det vil være tilstrækkeligt natten over. Næste morgen, tilbage til taget og anvende en vand og is barriere. Lægge det jævnt langs hele kanten af tagdækningselementet 90 cm op. Vær sikker på at er dækket afskærmnings områder og for at undgå at skabe rynker i barrieren. Overlap sektioner ved 15 cm. Hvis det er du har brug for til tilføje anden over den første, overlappe det ved 10 cm og anvende det på samme måde, du gjorde det første. Endelig dæk resten af taget i 13 kg. asfalt-mættede filt.
 8. Ryd op i dit rod. Oprydning indebærer rengøring af dine tagrender af løst granulat og søm, som du uundgåeligt vil overse. Du bør også køre en kost magnet over din tag. Uanset hvor forsigtig du er, vil strejfere altid finde en måde at komme væk fra din affaldsbunke.

 

Tips til fjernelse af tag

Skifer eller flise tagsten

 

Den grundlæggende forudsætning for fjernelse af skifer eller tegltag er den samme som for et asfalt tag. Men vægten af skifer og fliser opbygger meget hurtigere end for tagdækning, så de fjernes generelt i mindre mængder. Desuden kan nogle mennesker genbruge gamle fliser og skifer i andre projekter, så det er normalt ikke klogt at ødelægge nogen, der ikke allerede er brudt.

Trætage

Trætage fjernes på en måde, næsten identisk med asfalttage bortset fra, at mange besætninger arbejder vandret i stedet for lodret. Det første skridt er altid at fjerne tagryggen, men i stedet for at arbejde nedad til tagstikkene, kan man ryste og rulle underlaget op vandret fra den ene side af taget til den anden. Hvis du har prøvet dette med asfalt, vil rullen blive for tung at løfte sikkert eller kaste ind i affaldsbeholderen.

 

Metaltag

Metal tage er ikke et nyt koncept. Mange boliger som stammer fra 1930’erne har metaltag. Det faktum, at de stadig har deres oprindelige metaltag efter næsten et århundrede vidner om holdbarheden af metaltag. Men nogle er ike blevet vedligeholdt og kan have paneler, der skal udskiftes. Nogle har  imidlertid ikke lydisolering på et moderne metaltag og boligejeren ønsker at opgradere, så du stadig kan have et højkvalitets tag over hovedet. Metaltage kommer ud i store paneler og nye paneler skal ofte tilskåret. Derefter hviler de på en ramme til at yde maksimal støtte, og denne ramme lægges oven på underlag. Alt dette skal fjernes for at inspicere brædderne nedenunder. Selv om det er et stort arbejde, har det også en tendens til at gå ret hurtigt i forhold til tage fra andre materialer, fordi store dele kan arbejdes på ad gangen.

 

Udskiftning af dit tag med en anden tagtype

 

Hvis du udskifter dit tag med en anden af samme type, har du normalt har ingen større bekymringer. Men hvis du udskifter et lettere tag, såsom asfalt tagpap, med noget tungere, såsom skifer eller lerfliser, vil du ønske at være sikker på at din indramning kan bære det. Inden vi går i gang med tungere materiale, skal din ramme og spær inspiceres og om nødvendigt styrkes for at sikre, at de kan bære vægten af det nye materiale.

 

Konklusion

Udskiftning af en tag er et anseligt job, der kan føre til alle former for uventede komplikationer. Du kan finde mere beskadiget træ under din tagdækning og underlag end du troede der var, eller du kan opleve, at du har fjernet dit tag  og der ingen tegn er på at din nye tagdækning eller beklædning bliver leveret indenfor den kommende tid. Det er på grund af disse uforudsete problemer, at mange mennesker, selv dem, der ved, hvad de laver, overlader det til de professionelle. I betragtning af at et tag forventes at holde alt fra 25 år til bygningens levetid, kan det være værd at  huske uanset hvilken vej du vælger

Det er vigtigt at bemærke, at denne pris kan variere afhængig af mange faktorer, herunder:

 • Tag størrelse
 • Hældning (stejle tage tage en masse mere tid og materialer til at dække end et fladt tag)
 • Type af montering (hvordan det er installeret på dit tag dæk)
 • Materialer
 • Antal lag (kan indebære afmontering af gamle lag, som tager længere tid)
 • Hvor du bor (materielle priser og krav ved tagdækkere varierer fra område til område)
 • krav til dit tags regler
 • Hvis du har en masse af ovenlys, skorstene, VVS rør eller andre dekorativer som skal behandles under installationen

 

Så mens et 80.000 kroners tag kan være dyrt, så har din taglægger en god grund. Der er en masse tid, kræfter og udstyr involveret i at holde dit tag i topform. Det der er skitseret i denne omkostningsvejledning er nogle mere dybdegående priser til at give dig en mere realistisk følelse af professionelle taginstallationsomkostninger og hvad der er involveret i processen. Sørg altid for at få tilbud fra mindst 3 til 4 tagdækkere, så du får et godt udvalg, der er inden for 12.000 �” 18.000 kroner. Tag aldrig de laveste tilbud!

Hvis du ikke har brug for et nyt tag, så kan du læse denne vejledning på tag reparationsomkostninger.

 

Satserne og tjenesteydelser på en håndværker kan variere meget afhængigt af markedet og håndværkeren. En arbejdsmand (eller arbejdskvinde) er dygtig til det meste. Nogle jurisdiktioner kræver, at man har en licens, men udtrykket gælder for en der kan lidt af hvert, og som udfører mindre reparationer eller konstruktionsopgaver på boligområder.

 

På denne side:

 

 

 1. Nyt tag i Roskilde Installation kontra reparationer
 2. Oversigt over omkostninger ved ny tagdækning
 3. Tagdækning Typer & omkostninger
 4. Tagrende genanskaffelsespriser
 5. Bindevæv & Tagudhæng
 6. Beregning af hvor meget tagdækning du behøver
 7. Målinger af taghøjde & hældning
 8. Fjernelse af gammelt tagdækning
 • 8 Ting at huske, når man fjerner gammel tagdækning
 • Tips til tag fjernelse
 1. Konklusion

Nyt tag i Roskilde Installation kontra reparation

Bare fordi dit tag har en lækage betyder ikke, du behøver at ringe til en tagdækningsentreprenør med det samme. Det er vigtigt at skelne prisen på et nyt tag – næsten  45000 kroner i gennemsnit – versus langt mere overkommelig  4500 det koster at reparere et tag. Der er situationer, hvor du skal udskifte dit tag selv, herunder:

o Når det er tæt på slutningen af sin levetid. De fleste tage holder i 20 til 25 år. Hvis dit er i nærheden af denne alder, få det inspiceres. Faktorer såsom vedligeholdelse, materiale, ventilation og tidligere reparation eller udskiftning kan påvirke livet for dit tag.

o Når der er omfattende utæt. Hvis du oplever problemer med flere eller omfattende lækager, skal du måske have dit tag udskiftet i stedet for bare at reparere lækager.

o Når du ønsker at forbedre dit hjem så det virker mere tiltrækkende. Du kan få dækket omkring 50 procent af din investering i et nyt tag i Roskilde, der supplerer dit hjems arkitektoniske stil.

Det er når du har brug for at tænke på at få det gamle tag fjernet og installere et nyt. Du bør også tænke på at installere et nyt tag i Roskilde, hvis du ønsker at være mere miljøvenlig, som med køligt-tag teknologi, der er dukket op de sidste par årtier. Det er en god måde at spare penge og lave en langsigtet investering, der betaler tilbage til miljøet og dig.

 

Her er nogle tilfælde, hvor du ikke skal udskifte dit tag:

 • Løse eller manglende tagsten –Hav en ekstra kasse med tagsten parat til at erstatte manglende eller beskadigede tagsten. Forsigtigt lirke op de overlappende tagsten og som erstatningerne fast.
 • Dryppende loft – Så længe der ikke er nogen mug og dine bjælker ikke slår sig eller går i stykker, er dette en bedragerisk let reparation. Hvis det er kun lige begyndt, bør alt tørre ud på egen hånd. Hvis det er blevet utæt i et stykke tid, vil du ønske at have en professionel til at inspicere og reparere det.
 • Hængende tagrender – Som tagrender bliver ældre og få læsset med snavs, beslagene, der støtter dem kan fejle og forårsage at rendestenen begynder at hænge. Nogle mennesker borer bare huller i rendestenen at dræne dem, men det er værre end at undlade at gøre nogett overhovedet. For at eliminere problemet, skal du udskifte hængende afsnit af tagrenden eller fastgøre beslagene. Hold dine tagrender rene for snavs for at forhindre problemet fra at vende tilbage.
 • Beskadigede tagudhæng – gavle, tagskæg, og udhæng er meget modtagelige for skader fra is og frost og dårlige, gabende og beskadigede tagsten. Hvis du bemærker insekter og andre skadedyr samler sig omkring dine tagudhæng, skal du ringe til en skadedyrsbekæmper, selvom du ikke kan se reden. Isdæmninger bør fjernes, så snart det er sikkert at gøre det for at holde smeltet is og sne fra at samle sig på dit tag.
 • Afskærmer – Afskærmning omkring skorstene, ventilationskanaler og ovenlys kan forårsage skader under en storm, især hvis forsegleren svigter. Ligesom tagsten, kræver afskærmning inspektion efter en stor storm. Udvidelse og sammentrækning fra udsving i vejret kan også forårsage afskærmingen bliver løs, så hvis du bor i et område, hvor du oplever varme somre og kolde vintre, vil regelmæssig inspektion af afskærmning spare dig penge.

 

Nye Tagdækning Omkostninger: En Oversigt

 

Så når du får et estimat fra en tagdækker til din installation eller udskiftning projekt, er det vigtigt at vide, at de kommer til at afregne på en “per kvadratmeter” basis. De vil ikke fakturere alt og angive det. Det vil bare blive samlet i, hvor meget dit projekt vil koste per hvert kvadrat materiale. Hvad der er involveret i tilbuddet er faktorer som:

 • Omkostningerne af materialet
 • Ledsagende materialer til slutningen og begyndelsen af taget
 • Eventuelle beskyttende elementer (hvis du bor i kolde eller varme klimaer)
 • Fjernelse af affald
 • Arbejdskraft

 

Hvad der ikke potentielt er dækket er noget besvær tagdækkeren løber ind i løbet af projektet. Det kunne være problemer med din ventilation, tagrender, skorstene mv Det kunne øge omkostningerne ved projektet. Når de laver en besigtigelse på dit tag, de sandsynligvis vil være i stand til at påpege eventuelle problemer og revurdere tilbuddet baseret på, hvad de skal gøre.

For eksempel, hvis du har en 24-kvadratmeters tag, der skal dækkes, kan du få et tilbud indledningsvis der siger  20000 kroner, når du taler med dem i telefonen. Så efter nærmere eftersyn kunne tilbuddet gå op til mellem  40000 kroner og  55000. Dette kan skyldes en række årsager, såsom:

 • Din skorsten og ovenlys har lækager eller problemer med deres afskærmning skal løses.
 • Du har for mange lag af tagsten allerede, og man bliver nødt til at blive fjernet.
 • Dit tag er særligt stejlt og tager længere tid, selv om det er det samme kvadratmeterantal som et tag af en anden slags.

o Gård stil: denne tag er meget enkel og ligetil, så billigere at tag.

o Kolonial stil: har et par skråninger, men er ikke alt for svært at taglægge.

o Tudor stil: Har mange skråninger, tagskæg og kan være problematisk at taglægge, så det er meget dyrt i forhold til andre typer.

 

Tagdækkere vil forklare at der vil være yderligere omkostninger, når de giver dig tilbuddet selv, så du bør budgettere yderligere midler for en sikkerheds skyld.

 

Tagdækning Typer og kvalitet

Tagpap er betragtet som en af de mest populære og almindeligt anvendte materialer på tage i hele Danmark. Selvom “tagpap tag” ofte fremmaner billeder af en typisk asfalt tagdækning, er faktum, at medmindre dit tag har et enkelt stykke materiale, der dækker bygningen, falder det ind under kategorien af “tagpap” tagdækning.

Din tagdækning kan være lavet af asfalt, ler, skifer, træ eller metal. Det rigtige valg til dit hjem, afhænger af din smag og dit budget for både installation og vedligeholdelse. Du kan også få stødsikre tagsten, som findes i forskellige materialetyper. Hvis du beslutter dig for at investere i slagfaste tagsten, så husk at de:

 • Giver tag dækket beskyttelse
 • forsvarer mod lækager
 • Øger energieffektiviteten
 • Reducer risikoen for afblæsning under barske vejrforhold
 • Øger skønheden i et hjem

 

Her er mere information om forskellige typer, deres fordele og ulemper, og hvor meget de koster:

 

 • Asfalt tagpap – Det er den mest almindelige form for tagmateriale i Danmark. De er generelt lette og er nem at installere for den gennemsnitlige handyman, og de koster mindre end andre muligheder. De plejede ikke at blive betragtet som genanvendelige, men nye fremskridt i genbrugs teknologi har gjort genbrug asfalt mere omkostningseffektiv. Mange gør-det-selv-folk inkluderer arbejde med asfalt tagpap blandt deres evner.

o Omkostninger: En gør-det-selv asfalt tag installation på et standard ranch-stil hus koster fra  5000 kr. til  25000 kr., afhængigt af størrelsen af taget og kvaliteten af materialerne. Professionel installation kan koste mellem  12000 og  55000.

 • Træ – Dette er en smuk mulighed, men med høj vedligeholdelse. Som et naturligt materiale, forringes træ hurtigere og er tilbøjelig til at antænde. Medmindre det behandles, er det også attraktivt for invasive insekter og skimmel. For lutter udseende er de imidlertid svære at slå. Desuden kan en person, der er praktisk med træ-arbejde ofte udskiftning tagdækning selv.

o Omkostninger: et naturligt træ tag kan koste fra  45000 kr. til  140000. For bedre brandsikring, løber simuleret træ lavet af genbrugt gummi eller plastik fra  85000 kr. til  125000 kr..

 • Metal – Metal tage er formentlig den længst holdbare af alle tagtyper. Flere mennesker er ved at opdage et metal tag kan være så smuk som nogen anden form for tag på markedet, og er uigennemtrængelig for forhold, der kan ødelægge andre materialer. Deres høje omkostninger gør dem attraktive for boligejere, der har til hensigt at bo i deres hjem i lange perioder.

o Omkostninger: Stål tage koster fra  35000 kr. til  150000 kr.. Aluminium er lettere i vægt og har omkostninger fra  80000 kr.  til  160000 kr.. Kobber har en dejlig farve, når det er velholdt og kan også se smukt ud, når en let patina får lov til at dannes på den. Det koster fra  165000 kr. til  250000 kr..

 • Fliser – Fliser er ofte ganske lette at udskifte, hvis de bliver beskadiget. Den anden gode ved fliser er, at det kan formes til brugerdefinerede former og farver.

o Omkostninger: Cement fliser er langtidsholdbare og kan koste fra fra  50000 kr til  140000 kr.. Fliser er også tilgængelige i keramik og kan koste omkring  80.000 kr. Tilpasninger øger dog prisen, og varierer i pris fra  110000 til  400000 kr.

 • Skifer – Skifer er meget langvarig , og mange foretrækker det fremfor metal for sit naturlige look. Det er et populært valg for større huse på omkring 270 kvadratmeter.

o Omkostninger: et 185 kvadratmeter hjem vil koste fra  110000 kr. til  560000 kr. for et tag i skifer. Hvis det er 270 kvadratmeter eller mere, kan omkostningen variere fra  180000 kroner til  800000 kroner, afhængig af stedets placering og kompleksiteten af jobbet. En syntetisk skifer lavet af genanvendt gummi og plast kan fås for  80000 kr. til  130000 for at dække et 185 kvadratmeter hus, og for  140000 kroner  til  180000 kroner for et 270 kvadratmeter hus.

Fjernelse af et gammelt tag kan koste fra 20kr for et 35kr per kvadratmeter. timepris afgifter kan løbe fra  260 til  520 per time. En grundlæggende ranch-stil hjem, for eksempel, kan løbe fra 3500 kr. til  7000 kr. eller højere, afhængigt af typen af materiale, der fjernes, beliggenhed af byggepladsen, kompleksiteten af jobbet, og arbejdsbyrden. Hvis du har rådnende bjælker eller har brug for nye understøtninger for en tungere tag, kan du forvente at betale en ekstra  7000 til  70000, afhængigt af hvilken slags reparation eller forstærkninger det kræver.

 

Udskiftning Tagrende og Afskærmning

Ved udskiftning dit tag, bør du også inspicere din afskærmning og tagrender. Slidt eller tæret afskærmning er et almindeligt fejl punkt i tagene. Hvis de skaller op, korroderer eller revner, de tillader vand under din tagdækning og ind i dit loft. Da _ lækager starter som regel småskimmelsvampe hober sig op i varmen på dit loft. Nogle af disse skimmelsvampe er dødbringende, især for et folk med svækket immunforsvar. Svigtende tagrender kan lade skimmel spredes til dit tag ved at indsamle vand og vådt snavs langs din taglinje. Desuden kan de lade vand spilde ud og samles op af dit fundament, hvilket vil føre til skimmel og forringelse af dine vægge og fundament.

 

Afskærmning Udskiftning

Når du fjerne dine fliser, så pas på omkring inddækningen. Hvis det er i god form, behøver du ikke at erstatte det. Lirk den forsigtigt op og sæt den til side et sikkert sted. Vær særlig forsigtig med trin afskærmning, afskærmning, der støder op en mur, og omkring en skorsten. Denne afskærmning er sammenvævet med tagspåner og bør fjernes meget omhyggeligt, hvis det er i god stand.

Det du leder efter med afskærmning er:

 

 1. Rust. Rust er et tegn på fugt såsom regn komme igennem og korrodere metal. Dette svækker afskærmnings er ‘tilknytning til taget og får den til at løfte sig, og tager omkringliggende tagdækning med sig.
 2. Revner. Revner er normalt forårsaget af stress, såsom kraftig vind. Mens den intakte del stadig kan være sikkert fastgjort til taget, kan revnen selv lede vandet i.
 3. Overdreven mængde fugemasse. Overdreven forsegler omkring afskærmnings indikerer, at der var en tidligere problem, der ikke blev repareret korrekt. Ignorerer dette kan kun føre til større problemer senere, så fjerne denne afskærmning og smid den ud.

 

Hvis det er dit tag har to vinkler, der kommer med og danner en dal, vil der være afskærmning her. Denne dals afskærmning bør udskiftes, uanset hvilken form det er i. Når det er fjernet er det  meget modtagelig for at danne bøjninger, slå sig og knække. Udskiftning det korrekt er flere problemer, end det er værd. Da det håndterer en konstant strøm af vand i regntiden, har det sandsynligvis betydelig korrosion eller revner, og at erstatte det kan kun hjælpe det nye tag.

 

Udgifter til afskærmning:

Afskærmning normalt koster omkring 35 kr. per kvadratmeter, når det købes i ark. Disse er almindeligt anvendt omkring ventilationskanaler. En 75-fods rulle fuldt lavet afskærmnings tape sælges for omkring  170kr. og anvendes normalt omkring skæve vinkler eller usædvanlige former. Pre-formet udluftning afskærmnings koster fra  70 til  140 hver.

 

Udskiftning Tagrender

Tagrender er en stor anstødssten til hjemmets vedligeholdelse generelt. At holde dem rene er ikke en populær opgave, men det er en smart investering (se, hvor meget det koster at rense tagrender). De er en vigtig del af at holde dit hjem så problemfrit som muligt. De kanaliserer regnvand og afstrømning fra is og sne væk fra dine vægge og fundament. Hvis du udskifter dit tag uden at erstatte svigtende tagrender, har du kun løst en del af problemet. Normalt ved den tid dit tag skal udskiftes, har tagrender brug for på samme vis.

 

Hængende tagrender kan normalt igen hænges op. Vinyl tagrende bøjler koste så lidt som 10 kroner hver og hjælpe med at genoprette dine tagrender til deres rette vinkel. Dette sikrer at afstrømning flyder i den rigtige retning.

Nogle gange kan en hængende tagrenden være “gjort fast” ved at bore huller i bunden for at lede fanget vand ud. Dette ødelægger hele formålet med en tagrende ved at droppe vandet lige der, hvor det ville være faldet hvis tagrenden ikke havde været der. Dette afsnit af tagrenden skal udskiftes helt.

 

Udgifter til tagrender:

En 10-fods længde af robust vinyl tagrende bør koste omkring 30 kr.. Hvis det er en sektion, der bruger endestykker, koster hætterne omkring 35 kroner hver. De er normalt specifikke for fabrikanten og skyldes særlige former af tagrender. Hvis du har brug for et nyt nedløbsrør til at lede vandet, kan du købe et 10-fods nedløbsrør til omkring 60 kr.. Albuen er nødvendig for at sende vandet væk fra dit fundament og koster omkring 15 kr. , med en lille udvidelse i bunden der koster omkring 40 kroner.

 

Tagets Fascadebånd og Udhæng

Når det er tid til at udskifte dit tag, tage et kig på fascien og tagudhæng. Fascadebåndet er den lodrette kant, der skjuler kanterne af støtterne og spær. Udhæng er en ventileret funktion, der hjælper dit loftsrum med udstødning af varm luft.

 

Hvad er Fascadebånd?

Facadebånd kaldes “honningkager”, når det har en dekorativ kant, fordi det minder honningkager huse og andre eventyrlige hjem. Det hjælper med at beskytte strålerne mod eksponering for elementerne.

Fascadebånd der viser tegn på revner og opsplitning skal straks udskiftes. Dette hjælper ikke kun det i sin oprindelige opgave at beskytte _ bjælker, men det hjælper også forhindre det i at komme løs og falde på nogen. På grund af det beskyttede rum fascadebåndet former omkring bjælker, finder insekter og nogle fugle det attraktivt som et sted til at bygge deres eget hjem. Vær forsigtig, når inspektion facadebåndet fordi de mest almindelige insekter der elsker at besætte denne plads inkluderer gedehamse og sorte enker!

 

Udskiftning Facadebånd:

Udskiftning af ”honningkage” facadebånd indebærer matcher dekorativt mønster. Det kan være nødvendigt at brugerdefinerede skæres. Hvis du er en træarbejder, kan dette være en belønning i sig selv. Hvis du ikke er, kan du blive nødt at udskifte hele facadebåndet med noget mindre fancy.

Udskiftning af facadebåndet regel medfører sømning cedertræ brædder til enderne af spær. Denne udskiftning ses fra to lejre. Den ene side af argumentet er, at 1×6 cedertræ brædders kontur til de normalt ujævne spær. Den anden side af argumentet siger, at _2x6 cedertræ brædder ikke vil give kontur og vil give en mere ensartet udseende. Problemet med denne anden lejr er, at de lige brædder ikke vil blive knyttet ordentligt til spærene. Derfor er din bedste chance er at installere et bølget “sub-facadebånd” med en 1×6, ogderefter anvende et “udseende-facadebånd” med en 2×6. Hvis det er muligt, så erstat hele dit facadebånd for at opretholde et ensartet udseende.

 

 • 1×6 tommer x 8 fod cedertræ brædder – 50 kroner hver
 • 2 x 6 tommer x 8 fod cedertræ brædder – 75 kroner hver

 

Hvad er udhæng?

et udhæng er en loft-lignende funktion under tagets kant. De er som regel ventileret til at hjælpe ikke-beboelig loftsrum flytte varm luft og fugt. En god etageadskillelse tager køligere luft fra jorden og cirkulerer det ind på loftet, mens varm, fugtig luft slipper ud gennem tagets ventilationskanaler. Et godt ventileret loftsrum er ofte 30 procent koldere end e ikke-ventileret , som hjælper til lavere regninger, fordi du bruger dit klimaanlæg mindre.

 

Etageadskillelsens ventilationskanaler bliver ofte tilstoppet af støv og snavs, men lider oftere tilstopning og skader, når insekter bygger deres reder over dem. Overdreven maleri kan også begrænse luftstrømmen gennem udhængets udluftning. Nogle tagudhæng er lavet af træ, mens andre er lavet af aluminium eller vinyl. Den konstante udveksling af varme og fugt kan forårsage træet til at rådne,  aluminium til at svække eller vinyl til at revne.

Bortset fra træ rådner, er svigtpunktet i de fleste udhængs udluftninger forkert installation eller et utilstrækkelig antal ventilationskanaler. Ved udskiftning af dit tag, skal du sørge for at filt eller isolering ikke dækker ventilationshullerne. Dette er også et godt tidspunkt at sikre, at du har nok udhængsventilationskanaler. Den anbefalede mængde er en kvadratmeter af indtag og udstødning for hver 30 kvadratmeter loftsrum.

 

Udgifter til udhæng:

Et udhængsudluftning i sig selv koster meget lidt – omkring 15 til 40 kroner hver. Nogle tagudhæng er kontinuerlige, hvilket betyder, at i stedet for række paneler med en ventil hvert par fødder, danner de en hel ventileret strimmel. Disse “kontinuerlige tagudhæng” sælges normalt i pakker med 50 hvor hver enkelt måler 2 tommer med 8 fod. En pakke af aluminium kontinuerte tagudhæng kan koste fra 1000 til 1400 kroner. Udhæng findes også som individuelle paneler med tagudhæng i den ene ende og en fast bærer ,der går til væggen. Disse er normalt solgt i 12-fods med en-fods paneler og koste omkring 150 hver.

 

Hvor meget tagdækning skal jeg bruge?

Den bedste måde at måle dit tag er til klatre op og tage målinger. Der findes metoder til at måle fra jorden, men estimaterne på disse målinger efterlader en masse plads til fejl og tager ikke hensyn til funktioner såsom kviste og ikke-standard former. Hvis det er du ikke er tryg ved klatring på dit tag, vil en entreprenør kunne levere tjenesten for et gebyr. En god ven med et hoved for grundlæggende matematik og manglende højdeskræk udgør et billigere alternativ til et nyt tag.

 

Gavltag: Målingerne er nemme. et gavltag er et, hvor kun to modstående sider har hældning nedad. Hvis de ingen kviste eller andre funktioner har, er det blot et spørgsmål om at måle længden og bredden af hver side. Multiplicer længde og bredde pr side og tilføj derefter de to tal sammen.

 

Rektangel: længde x bredde = areal rektangel: længde x bredde = areal

 

Valmtag: Dette har nedadgående skråninger hele huset. Disse målinger bliver vanskeligere, fordi der ikke er nogen endelige firkantede sektioner. De kortere sider af taget er trekantede, mens de større sider er trapezformede. Måling de trekantede hofter er en simpel beregning: gang basen ved højden, opdel derefter resultatet i halve.

Brug en af to muligheder for at bestemme arealet af trapez. Du kan opdele trapezet i tre dele ved at måle det som et rektangel med to trekanter i hver ende, derefter tilføje resultaterne. Dette kan føre til små fejl, men så den anbefalede metode er at måle to parallelle sider (kaldet baser) og læg dem sammen, og divider resultatet med to. Resultatet multipliceres med højden af trapezet for at beregne det firkantede areal til et nyt tag

Triangle: (base x højde / 2 = område

 

Trapez: ((base 1 + basis 2) / 2) x højde = område

 

Hvælvet tag: Matematikken bliver sværere med denne type tagdækning, og du måske ønsker at have en professionel foranstaltning det. Men for en grundlæggende, sfærisk (ikke-ellipsoid) kuppel, multipliceres radius af selve basen gange, og så multipliceres højden af selve basen gange, og læg disse to tal sammen. Nu multipliceres resultatet med pi (3,14).

 

Sfærisk kuppel: 3.14 x (base 2 + højde 2)

 

Hvis din kuppel er ellipsoid er det bedst at lade en professionel tage målinger der er mange faktorer, der påvirker resultatet.

 

Yderligere faktorer at huske:

 1. Mål funktioner såsom kviste separat. Hvis taget over en kuppel er trekantet, skal dublot bruge trekantens ovenstående formel. Hvis den strækker sig lidt, og i det væsentlige danner et rektangel med en skrå side, så mål det i to stykker som et rektangel og en trekant. Området er lille nok til, at en lille plads til fejl ikke vil øge dit budget med meget.
 2. Ved beregning af dit tags areal, træk ikke fra for at dækning, ovenlys, eller andre sådanne funktioner. De områder disse tager op er minimal, så medmindre du har noget ekstremt såsom et ovenlys hver 10 kvadratmeter, skal du ignorere dem.
 3. Brug en lommeregner. Hvis du er usikker på dine grundlæggende matematiske færdigheder. Der er masser af online regnemaskiner for at sikre du får det rigtige svar.
 4. Beregn hvor mange pladser du behøver. Når du tager dine målinger, er der endnu en beregning, du skal udføre: bestem, hvor mange pladser dit tag optager.

 

Beregning af højde og Hældning af dit tag

Måling uden klatring

 

Du kan også måle dit tag uden at klatre på toppen af det. Selvom det ikke er så nøjagtigt som en fysisk måling af  dit tag, resulterer det i et tilstrækkelig nøjagtig tal for et skøn.

Først mål området af dit hus areal herunder udhæng og andre faciliteter. Hvis du sænker en vægtet snor (kaldet et lod-bob) fra den ydre kant af udhæng og markere, hvor den rører jorden. Mål nu til ydervæggen af dit hus til at beregne længden af dit udhæng. Brug denne måling at bestemme dens areal som ovenfor (divider det samlede med 100 og rund op).

 

Find taghældningen

Dette er beregnet i tommer og inches da det er en amerikansk beregnesmodel. Find en omregner her: http://www.nyttige.jasper.dk/inch2cm.htm

 

Nu skal du bestemme hældningen af dit tag. Hældningen er måling af dit tags vinkels stejlhed over et 12-tommer løb. Mål en afstand på 12 tommer op fra den nedre kant af dit tag. Ved hjælp af en plan, kan du bestemme antallet af tommer fra den suspenderede slutning af niveauet til dit tag. Dette giver dig hældningen af dit tag, som ofte udtrykkes som “X i 12”, hvor X repræsenterer afstanden til overfladen.

For eksempel: Hvis det er 7 inches fra slutningen af niveauet lige ned til taget, din pitch er “7 i 12.”

Når du beregne banen af dit tag, bestemme, hvordan dette antal påvirkninger dine andre beregninger. Rådfør skemaet nedenfor for og multipliker hvad du har brug for:

 

Hældnig Gang med
2 i 12 1.102
3 i 12 1.134
4 i 12 1.159
5 i 12 1.191
6 i 12 1.230
7 i 12 1.274
8 i 12 1.322
9 i 12 1.375
10 i 12 1.432
11 i 12 1.493
12 i 12 1.554

 

Tag og gang længde og bredde og du har dit tag i kvadratmeter.

Hvis du stadig har det ubehageligt med stiger og højder, kan disse samme målinger tages indefra i dit loftsrum hjælp af bjælker og spær som dine retningslinjer. I lavt sat tage er det vært, men du kan arbejde i en snæver vending.

Taghøjde

Højden af dit tag er en vigtig overvejelse for både reparationer og udskiftninger. Ekstremt høje tage skabe mere farlig arbejdsplads, og løse materialer kan glide lettere. En entreprenør, der giver dig et skøn over telefonen vil ikke garantere et skøn, indtil han eller hun har set det faktiske tag. Hvis du kan, så mål højden af taget, så du kan give disse oplysninger.

 

Beregning af Højde:

At beregne dit tags højde betyder du skal beregne højden fra bunden af taget (_ dit hus) til toppen af taget. Gange bredden af dit tag (herunder udhæng) med hældningen udtrykkt som en brøk.

For eksempel: 7 i 12 ville være 7/12

For at lette beregningen, konverter hældningen til decimal, ved hjælp af din computer, hvis nødvendigt bare for at sikre det er korrekt.

Hvis du føler dig modig eller klog, kan du tage det øverste antal affraktionen og dividere det med den nederste antal af fraktionen.

 

For eksempel: I tilfældet ovenfor, 7 i 12 bliver 7/12. Syv divideret med 12 er,58333333333, normalt afrundet til to decimaler (0,58). Hvis bredden af dit tag er 100 fod, 100 x 0,58 er 58. Højden af dit tag fra base til toppe er 58 fod.

Selvfølgelig vil en entreprenør stadig ønske at måle det på stedet, men at give disse oplysninger under opkaldet kan give en bedre idé om, hvor meget arbejde din entreprenør vil kræve for sikkert at tage sig af dit tag.

 

Fjernelse af gammelt tagpap

Fjernelse af gammel tagdækning er den sværeste del af jobbet, uanset om du er en entreprenør eller gør-det-selv-mand. Omkostningerne ved afrivning varierer meget fra område til område, og at gøre det selv vil spare omkring 6500 kroner, men med henblik på sikkerhed og indsats, kan du hyre en professionel.

 

8 Ting at huske, når du fjernelse det gamle tagpap:

 1. Fjern tagdækning sikkert. Fjernelse af tagdækning involverer atbeskytte det omkringliggende landskab og beskytte døre og vinduer fra ting der falder ned, eller flyvende vragrester. Det indebærer også at beskytte dig selv og andre ved at installere tag stikkene til at styre den nedadgående glidende af alt fra tagdækning til tagdækkere. En tagdækningsskovl er den hurtigste måde at fjerne tagdækning, fordi den snuser småsten og mange gange sømmene op. Og sørg for at have beholder på den ene side af huset for at fange snavs, som du smider fast. Dette vil holde oprydningen på et minimum. Det er også en god idé at have det nye tagdækning på hånden, så dit tag stadig er udsat så lidt tid som muligt.
 2. Lirk tagdækning op i sektioner. Startende med højderyggens tagdækning, lirk tagspåner og underlag op i to til tre-fods-brede dele, mens du arbejder dig vej hen til tagstikket. Når du kommer til tagstikket, så vend tilbage til toppen og start på næste afsnit. Kast gamle tagdækning fra taget og ind i affaldsspanden efterhånden. Dette holder dem fra at hobe sig op og falde ned fra taget.
 3. Vær opmærksom på eventuelle farlige pletter på taget. Når du går på dit tag, så vær på vagt over bløde pletter. Hvis det er du går på dit tag, når det er varmt og du har en traditionel asfalttag, kan du forårsage fodskade. Tagpap kan knække og fådig til at falde igennem, ogpåføre alvorlige skader. Hvis du kender placeringen af støtterne, skal du holde sig til disse stier, men udvise forsigtighed uanset.
 4. Lav en plan for affald. Start altid dit arbejde på den side længst væk fra affaldscontaineren. Tagsten bliver tunge når de hober sig op, og regelmæssig aflæsningg forhindrer dig i at opbygge mange kilo af tagsten, der kræver væsentlig energi at dumpe senere. Hvis det er du ikke kan flytte beholderen tæt på huset, lægge en presenning på et fladt område så tæt som du kan, men væk fra blomsterbede eller køkkenhaver til oprette en midlertidig opbevaringsområde for snavs.
 5. Undgå at beskadige din inddækning. Når du arbejder i nærheden af afskærmnings, bremse og inspicere den afdækningen. Hvis du ikke behøver at udskifte den, skal du ikke ødelægge den. Lirk forsigtigt op i kanterne og fjern eventuelle søm, og stil derefter afskærmningen sikkert til side. Genbrug ikke nogen afskærmning der er revnet eller rustet. Tag også til efterretning at afskærmning bærer en stor mængde af tjære. Dette indikerer ”plaster”reparation og kræver udskiftning. Dårlig afskærmning må aldrig genbruges.
 6. Undersøg dit tag for søm og underliggende skader. Når du er nede ved de sidste to eller tre fod fra kanten, så lirk dem ikke op hele vejen, ellers vil de falde. Arbejd dem løs og derefter lirk dem resten af vejen med hænderne. Nu kan du spore dine skridt langs taget og se efter søm, der ikke blev lirket op. Fjern dem og rengøre overfladen af taget af enhver lille rest der er efterladt. Når du går, så inspicer overfladen for revnede eller rådnede brædder. Kig også efter eventuelle løse dele, der har brug for en gensømning.
 7. Beskyt tag beklædning og inddækning med en barriere. Den udsatte beklædning skal dækkes med det samme. Hvis det er du har arbejdet til solnedgang hidtil, søm en presenning over udsatte brædder til beskytte dem. Dette er kun en midlertidig foranstaltning, men det vil være tilstrækkeligt natten over. Næste morgen, tilbage til taget og anvende en vand og is barriere. Lægge det jævnt langs hele kanten af tagdækningselementet 90 cm op. Vær sikker på at er dækket afskærmnings områder og for at undgå at skabe rynker i barrieren. Overlap sektioner ved 15 cm. Hvis det er du har brug for til tilføje anden over den første, overlappe det ved 10 cm og anvende det på samme måde, du gjorde det første. Endelig dæk resten af taget i 13 kg. asfalt-mættede filt.
 8. Ryd op i dit rod. Oprydning indebærer rengøring af dine tagrender af løst granulat og søm, som du uundgåeligt vil overse. Du bør også køre en kost magnet over din tag. Uanset hvor forsigtig du er, vil strejfere altid finde en måde at komme væk fra din affaldsbunke.

 

Tips til fjernelse af tag

Skifer eller flise tagsten

 

Den grundlæggende forudsætning for fjernelse af skifer eller tegltag er den samme som for et asfalt tag. Men vægten af skifer og fliser opbygger meget hurtigere end for tagdækning, så de fjernes generelt i mindre mængder. Desuden kan nogle mennesker genbruge gamle fliser og skifer i andre projekter, så det er normalt ikke klogt at ødelægge nogen, der ikke allerede er brudt.

Trætage

Trætage fjernes på en måde, næsten identisk med asfalttage bortset fra, at mange besætninger arbejder vandret i stedet for lodret. Det første skridt er altid at fjerne tagryggen, men i stedet for at arbejde nedad til tagstikkene, kan man ryste og rulle underlaget op vandret fra den ene side af taget til den anden. Hvis du har prøvet dette med asfalt, vil rullen blive for tung at løfte sikkert eller kaste ind i affaldsbeholderen.

 

Metaltag

Metal tage er ikke et nyt koncept. Mange boliger som stammer fra 1930’erne har metaltag. Det faktum, at de stadig har deres oprindelige metaltag efter næsten et århundrede vidner om holdbarheden af metaltag. Men nogle er ike blevet vedligeholdt og kan have paneler, der skal udskiftes. Nogle har  imidlertid ikke lydisolering på et moderne metaltag og boligejeren ønsker at opgradere, så du stadig kan have et højkvalitets tag over hovedet. Metaltage kommer ud i store paneler og nye paneler skal ofte tilskåret. Derefter hviler de på en ramme til at yde maksimal støtte, og denne ramme lægges oven på underlag. Alt dette skal fjernes for at inspicere brædderne nedenunder. Selv om det er et stort arbejde, har det også en tendens til at gå ret hurtigt i forhold til tage fra andre materialer, fordi store dele kan arbejdes på ad gangen.

 

Udskiftning af dit tag med en anden tagtype

 

Hvis du udskifter dit tag med en anden af samme type, har du normalt har ingen større bekymringer. Men hvis du udskifter et lettere tag, såsom asfalt tagpap, med noget tungere, såsom skifer eller lerfliser, vil du ønske at være sikker på at din indramning kan bære det. Inden vi går i gang med tungere materiale, skal din ramme og spær inspiceres og om nødvendigt styrkes for at sikre, at de kan bære vægten af det nye materiale.

 

Konklusion

Udskiftning af en tag er et anseligt job, der kan føre til alle former for uventede komplikationer. Du kan finde mere beskadiget træ under din tagdækning og underlag end du troede der var, eller du kan opleve, at du har fjernet dit tag  og der ingen tegn er på at din nye tagdækning eller beklædning bliver leveret indenfor den kommende tid. Det er på grund af disse uforudsete problemer, at mange mennesker, selv dem, der ved, hvad de laver, overlader det til de professionelle. I betragtning af at et tag forventes at holde alt fra 25 år til bygningens levetid, kan det være værd at  huske uanset hvilken vej du vælge.

Hjalp os med at finde et billigt tag

★★★★★
5 5 1
Vi brugte udskiftning-tag.dk til at finde det bedste tilbud på et tag. Super service!